Paddelområde

Du sjösätter på östra sidan av Blidö, eller få kajak levererad i närområdet (Sandviken och Styrsvik) eller hämta kajak hos oss. Viss möjlighet finns att vi cyklar ut en kajak till dig!

 

 

 

 

 

 

 

En första ö att besöka kan vara Gillstugrundet (2-3 km nordöst om Sandviken) där det får plats åtminstone 3 tält.

Norrut och långt österut
Från den östra sidan har du nära bland annat till Söderöra, Norröra (”Saltkråkan”) och Svartlöga. Vill du göra en längre tur över öppna fjärdar så finns exempelvis Rödlöga (med lanthandel), Norrpada, Ängskär, Kallskär eller In-/Ut-Fredel inom räckhåll.
Om du vill paddla längre norrut så kan du sikta in dig på Gräskö, Tjockö eller Fejan. Eller kanske rentav Söderarm!

Söderut
Du kan även paddla söderut längs Blidö, då når du inom kort Själbottna och Östra Lagnö med många trevliga paddelvatten, såväl skyddade som mer öppna.

Runt Blidö
Ett trevligt turförslag är att runda Blidö. Genom att lägga in ett antal avstickare kan du variera turen och göra den så lång/kort och avancerad/enkel som du vill ha den. Gör en avstickare till exempel runt Gräskö. Eller runt ”Saltkråkan” – Norröra och Söderöra. Eller runda Hallonstenarna eller Sundaskären eller Svartlöga eller Östra Lagnö eller… ja, variationerna är oändliga.

3 små tips trånga passager vid paddling runt Blidö
1. En genväg vid norra spetsen (150 meter innan norra spetsen).
2. En smal smal vik precis söder om Blidö kyrka (se länk för detaljer).
3. Sikmarösundet som är ett trångt sund i nord-sydlig riktning. Sundet är drygt en kilometer som ligger väster om naturreservatet Linken på Blidös södra udde.

Tänk på att det är mycket öppet vatten kring Blidö och det kan därför bli besvärligt när det blåser.

För dig som vill paddla en  längre tid gjorde jag i ordning en karta med mataffärer i närheten och öns bageri. Den är skriven på engelska (eftersom 50% av våra kunder inte är från Sverige) och har länkar till de olika ställena. Om du tycker något saknas eller ni vill finnas med på denna hör av dig till oss.

Röd markering är kajakuthyrningen.
Blåa markeringar är mataffärer.

Boka senast kl 20 kvällen före din kajaktur: 073-6001514, info(at)blidokajak.se